ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο Κέφαλος 
 

Κεφαλονιά – Πολιτισμός

Η ιστορία της Κεφαλονιάς χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ο πολιτισμός εδώ έχει αφήσει στις σύγχρονες γενιές δείγματα χιλιάδων ετών και η παρουσία στοιχείων πολιτισμού από το παρελθόν είναι έντονα και εύκολα αναγνωρίσιμη στο σήμερα.

  • Αρχαιολογικοί χώροι σπουδαίου ενδιαφέροντος, από τα προϊστορικά τείχη πόλεων, μυκηναϊκά νεκροταφεία, την κλασική Τετράπολη της Κεφαλονιάς έως και ρωμαϊκές επαύλεις που χρονολογούνται τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Εποχής.
  • Εκκλησίες και Μοναστήρια που αποτελούν στοιχεία και συστατικά όχι μόνο της θρησκευτικής έκφρασης της Κεφαλονιάς, αλλά και του Πολιτισμού της, καθώς είναι κατασκευασμένα με ιδιαίτερη προσοχή στην Τέχνη, ώστε σήμερα να αποτελούν μνημεία και αξιοθέατα. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με το πολύτιμο περιεχόμενό τους, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες ανυπολόγιστης αξίας.
  • Τα μουσεία της Κεφαλονιάς περικλείουν τον Πολιτισμό του νησιού σε διαφορετικές εκφάνσεις του: αρχαιολογικά ευρήματα από το πλήθος των ανασκαφών συγκεντρωμένα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, όλη η ιστορία της σύγχρονης Κεφαλονιάς στο Λαογραφικό Μουσείο, ειδικού ενδιαφέροντος μουσεία, είναι δύσκολο όλα αυτά να αφήσουν τον επισκέπτη ασυγκίνητο.
  • Βιβλιοθήκες που περιέχουν χιλιάδες τόμους βιβλίων και καλύπτουν μεγάλη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, από τον 16ο αιώνα έως σήμερα. Είναι ακόμη ένα δείγμα της αγάπης των Κεφαλονητών για τον Πολιτισμό.
  • Κέντρα πολιτισμού, που αποτελούν συγχρόνως και αξιοθέατα, όπως το Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς.
  • Τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς τέλος: μνημεία, αγάλματα, χώροι αναψυχής, μεγάλα έργα του 19ου αιώνα, φάροι, φυσικά μνημεία και γεωλογικά παράδοξα, σπάνια ένα μόνο νησί συγκεντρώνει τόσο διαφορετικά και μοναδικά αξιοθέατα που καλύπτουν όλο το φάσμα του Πολιτισμού.