ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΖΑΣ

Ο Φοίβος Μποζάς γεννήθηκε στην Κεφαλονιά στις 18 Μαΐου 1992. Η μουσική του ενασχόληση αρχίζει με πιάνο στην ηλικία των 6 στο Ωδείο Κεφαλονιάς.

Το 2002 ξεκινά σαξόφωνο στη μπάντα της Φ.Σ.Κ. και μαθήματα Jazz με το Γεράσιμο Παυλάτο. 2010-2014 σπουδάζει Χημεία στην Πάτρα παρακολουθώντας μαθήματα Jazz σαξοφώνου με το Δημήτρη Τσάκα. 

Το Δεκέμβρη του 2013 κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “anaplus” από την εταιρεία PROTASIS και το 2015 διασκευάζει το “Αι Γεννεαί Πάσαι“, (digital single).

Είναι πτυχιούχος  Jazz σαξοφώνου από το ωδείο «Φίλιππος Νάκας», τάξη Βασίλη Σαλτίκη (2015-16) με άριστα. Έχει υπάρξει μαθητής επίσης, του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα David Lynch.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους Καλλιτέχνες και Έλληνες συνθέτες ως session μουσικός σε διάφορα σχήματα σε όλα τα είδη μουσικής. Το 2015-16  συμμετείχε στη περιοδεία του  Μίμη Πλέσσα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. 

Παράλληλα είναι ιδρυικό μέλος του σχήματος “Like Father Like Son” μαζί με τον κιθαρίστα Δημήτρη Παπαλάμπρου ενώ κάνει και σόλο συναυλίες με playalong.  Κατά τη διάρκει της στρατιωτικής του θητείας 2016-17 συμμετείχε ως πρώτο σαξόφωνο στη Στρατιωτική Big Band.